The Caravan: Ένα …καραβάνι ξεκινάει τώρα το ταξίδι του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η ιδέα τριών φίλων, στις αρχές της κρίσης, παίρνει τώρα σάρκα και οστά με το The Caravan, το νέο ξενοδοχείο Bed & Breakfast που κάνει τώρα το ντεμπούτο του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη νέα «άφιξη», εδώ και λίγες ημέρες, στο τουριστικό προϊόν της συμπρωτεύουσας «στην «καρδιά» της ιστορίας της Θεσσαλονίκης μόλις δύο λεπτά από τη νυχτερινή ζωή της πόλης, δύο λεπτά από την κεντρική πλατεία Αριστοτέλους και 5 λεπτά από την παραλία και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του, οι κ.κ. Αλέξανδρος Καραπάτογλου, Γιώργος Κουρτίδης και Χάρης Παπαδόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Καραπάτογλου σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην ICBS θεσσαλονίκης. Έπειτα ακολούθησε το μεταπτυχιακό στην διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων στην Les Roches Marbella Spain και προχώρησε στην πρακτική του στην Ιρλανδία στο ξενοδοχείο St. Helens Hotel της Radisson blu μέχρι που εντάχτηκε στο team του Caravan, ενώ τώρα είναι υπεύθυνος για το operation manager front office και to κομμάτι της εστίασης.

Ο Γιώργος Κουρτίδης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο στα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης. Απασχολούνταν τα τελευταία χρόνια σε οικογενειακή μεταφορική εταιρία, ενώ στο The Caravan «τρέχει» τα social media, το κομμάτι του marketing, και το front office του ξενοδοχείου.

kourtidis - Τhe Caravan

Ο Γιώργος Κουρτίδης

Ο Χάρης Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και μεταπτυχιακού από το ICMA Centre του Πανεπιστημίου του Reading της Μεγάλης Βρετανίας. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στο εξωτερικό στον τραπεζικό και επενδυτικό τομέα και έχει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση επενδύσεων και ρίσκου. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά και την προσέλκυση πελατών από το εξωτερικό για το ξενοδοχείο.

«Η ιδέα του Τhe Caravan ξεκίνησε τον Μάιο του 2010, σε ένα βανάκι με 9 καλούς φίλους καθώς διασχίζαμε την εθνική οδό Βαλένθιας – Σεβίλλης στο νότο της Ισπανίας σε ένα από τα ταξίδια μας με αυτοκίνητο που διοργανώναμε κάθε χρόνο από το 2009 μέχρι και σήμερα», αναφέρει στο newmoney.gr ο κ. Γιώργος Κουρτίδης. «Από τότε αλλάξανε πολλά, αλλά ο στόχος μας παρέμεινε ο ίδιος, να ανοίξουμε ένα διαφορετικό σπίτι «ταξιδευτών» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».
Κι έτσι έγινε. Το The Caravan, λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του 1929, σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη γειτονιά του Καραβάν Σαράι, του κτιρίου που έχει χαρακτηριστεί, από το 1983, ως έργο τέχνης και φιλοξενούσε για μισό αιώνα το δημαρχείο της πόλης.

lobby

Το διατηρητέο του νέου Bed & Breakfast της Θεσσαλονίκης, ανήκει σε 8 ιδιώτες και την περίοδο από το 2000 έως το 2012 ήταν μισθωμένο από την Εθνική Τράπεζα, η οποία λειτουργούσε εκεί κατάστημα και γραφεία. Το 2014, οι τρείς φίλοι μίσθωσαν το ακίνητο από τους ιδιοκτήτες και δημιούργησαν εκεί τον ξενώνα των 13 δωματίων, χωρίς να έχουν κάνει καμία παρέμβαση στο εξωτερικό του κτιρίου: «Η πορεία μας, μέχρι την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος, κράτησε συνολικά πέντε και πλέον χρόνια, με πολλές δυσκολίες και εμπόδια: Κατασκευαστικές αστοχίες, διαπραγματεύσεις που έπεφταν στο κενό, εκλογές, συνεργασίες που δεν προχώρησαν, γραφειοκρατία, δημοψήφισμα, capital controls, προσφυγικό- μεταναστευτικό, γραφειοκρατία δύο φορές, συμφωνίες στο αέρα, μα το …καραβάνι, ευτυχώς, διατηρήθηκε στο δρόμο του.

Σε σχέση με τη γραφειοκρατία, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουμε από παραπάνω από …δέκα συμβούλια ώστε να λάβουμε τις σχετικές εγκρίσεις για ένα κτίριο, το οποίο είναι μεν διατηρητέο, αλλά δεν υπέστη καμία απολύτως παρέμβαση στις εξωτερικές όψεις (σ.σ. είχαν ήδη γίνει από την Εθνική Τράπεζα), ενώ ως προς την εσωτερική διαμόρφωση των χώρων οι παρεμβάσεις μας είχαν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την τοποθέτηση γυψοσανίδων!»

12476931 10208816926719306 946439719 o

To Τhe Caravan, είναι για τους ιδιοκτήτες του ένα ταξίδι στο χρόνο και μία νέα πρόταση διαμονής στο κέντρο της πόλης με τη φιλοσοφία… «η φιλοξενία μας να θυμίζει κάτι από τα παλιά χωρίς φυσικά να λείπει κάτι από τις ανάγκες των πελατών μας, με όλα όσα παρέχει ένα σύγχρονο κατάλυμα. Όλα τα στοιχεία που κουβαλάει αυτά τα χρόνια το κτίριο, έχουν αφήσει τα σημάδια τους. Έτσι, ανάμεσα στο χαρακτήρα των τριών μας, ήρθε να προστεθεί ο χαρακτήρας του κτιρίου και να μας οδηγήσει από μόνος του σε μια παραδοχή: Στον συνδυασμό του σύγχρονου με το παλιό. Ανοίξαμε λοιπόν τα σπίτια των φίλων μας και των …γιαγιάδων μας και τρυπώσαμε σε αποθήκες όπου μαράζωναν έπιπλα, ποτήρια, μαχαίρια και πηρούνια για να τους δώσουμε ζωή και να γίνουν κομμάτι του νέου μας σπιτιού», αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Στις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να ενεργοποιηθεί η συνεργασία με την booking στο κομμάτι των κρατήσεων, ενώ το ξενοδοχείο θα είναι «ανοικτό» και στους κατοίκους της πόλης του.

10270577 1556242931334275 8805850564976883207 n

«Θεωρούμε ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη αυτή την στιγμή από οποιαδήποτε νέα πρόταση φιλοξενίας. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα καταλύματα στο κέντρο της πόλης. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει προορισμός και αυτό θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση της οικονομίας της. Το μόνο κακό στην πόλη μας είναι η ”νοοτροπία” της. Και λέγοντας νοοτροπία μιλάω γενικά για υποδομές, αναβάθμιση επισκέψιμων χώρων από την πολιτεία, το σεβασμό του δημόσιου χώρου από τους πολίτες και άλλες αντίστοιχες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε έναν τουριστικό προορισμό. Υπάρχουν αυτή την στιγμή νέα σχήματα που ετοιμάζονται να ανοίξουν στην Θεσσαλονίκη, απλά ο χρόνος υλοποίησης για τέτοιου είδους έργα είναι σχετικός- ανάλογα με τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας», αναφέρει ο κ. Κουρτίδης.

12755442 10208818342714705 1103105234 o

2017-03-27T10:08:34+03:00