fbpx
Το “Caravan” 2019-07-30T13:08:25+03:00

Το “Caravan”

Ένα ταξίδι με σχέδια, ξενύχτια,  απογοητεύσεις μα και συνεργασίες για να βρει το  καραβάνι τον δρόμο του. Ο Αλέξανδρος, ο Χάρης και ο Γιώργος  οι οδηγοί του caravan. Με συνοδηγούς την Ελένη, τον Μίνω και τον Βαγγέλη. Όλοι μαζί διανύσαμε τα δικά μας roadtrip για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Και έτσι βάλαμε μπρος τις μηχανές και με  συνοδοιπόρους την Έφη, τον Γιώργο, τον Δημήτρη, την Σαμπρίνα και την Μαρία προχωράμε και βιώνουμε το κάθε λεπτό σε αυτό το ολοζώντανο ταξίδι που μας προσφέρει το thecaravan.

«Σε ένα βανάκι ευρύχωρο, πριν από λίγα χρόνια, πέντε, έξι, δέκα, άτομα Αθήνα Λισσαβώνα.» Έτσι γεννήθηκε η ίδεα. Στην εθνική οδό Βαλένθιας με Σεβίλλη στο νότο της Ισπανίας. Εκεί δημιουργήθηκε το thecaravan.

Το concept απλό . Η φιλοξενεία είναι οι άνθρωποι. Είναι εικόνες και πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς μόνος σου. Είναι οι άνθρωποι.

To the caravan είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Όλα τα στοιχεία που κουβαλάει αυτά τα χρόνια έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο κτίριο και παρουσιάζονται μέσα από την αισθητική του. Μια μίξη σύγχρονών και παλιών στοιχείων με έπιπλα φίλων και γιαγιάδων Πολυθρόνες της γιαγιάς του χάρη ,της θείας του Αλέξανδρου των φίλων του Γιώργου ήρθαν επισκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν στο χώρο. Το κάθε τι έχει μια ζωντανή ιστορία από μόνο του. Μα το πιο σημάντικο οι άνθρωποι.

Το Thecaravan είναι ένας ξενώνας ταξιδευτών, ένα σύγχρονο bed and breakfast στην καρδιά του κέντρου. Ένα τροχόσπιτο με καπέλακι που θέλει να είναι ανοιχτό στους κατοίκους της πόλης προσπαθώντας να μπερδέψει τους ταξιδιώτες με τους ντόπιους ,τους επισκέπτες με τους γείτονες, τους φίλους με τους αγνώστους. Το καραβάνι λοιπόν ήρθε να προσθέσει συνεπιβάτες στο ταξίδι του, στις εικόνες του, στην αύρα του. Και είναι έτοιμο να διαμορθωθεί από όλους εσάς, τους επισκέπτες του.

Γιατί τα πάντα συνεχίσουν από εκεί που ξεκίνησαν. Από ένα παλιό Σεράγιο.

YΓ. Το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ρεμπέλου 1, ανεγέρθηκε το 1929 και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως ένα μικρό σεράγιο. Τα σεράγια ήταν πανδοχεία που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες. Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση των ιδιοκτητών του ακινήτου. Το 1998 με απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης το κτίριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο ενώ το 2001 ενοικιάστηκε και αποκαταστάθηκε από την Εθνική τράπεζα τόσο στατικά όσο και εξωτερικά ενώ προστέθηκε και ο 4 όροφος του κτιρίου.

Η ομάδα μας

KYRIAKI DAGALIDOY
KYRIAKI DAGALIDOYReservation
DESPOINA FATESIDOU
DESPOINA FATESIDOUFront Office
VALIA MANOLA
VALIA MANOLABarista
GEORGE KOURTIDIS
GEORGE KOURTIDISCo founder
HARRY PAPPAS
HARRY PAPPAS Co founder
ALEXANDROS KARAPATOGLOU
ALEXANDROS KARAPATOGLOUCo founder

Πως να έρθετε εδώ

We will undertake your transfer to the Caravan from anywhere in the area of Thessaloniki (i.e. airport, bus and train terminal,etc). You just have to inform us 24 hours prior to your scheduled arrival.

• Με το λεωφορείο (#78/#78N*) άφιξη στην στάση ”Αριστοτέλους” (κοστίζει €2 η μία διαδρομή διάρκειας 35′ και μετά περπάτημα για 570 μέτρα για 10 λεπτά. (Ολική διάρκεια 45′).
• Με #78N κατεβαίνεις στην στάση “Αντιγονιδών” (12:00-05.30)
• Με το ταξί κοστίζει περίπου €20-€25 με διάρκεια διαδρομής 20′).

• Με λεωφορείο (#8, #12, #31, #45/A/B, #78, #78N) άφιξη στη στάση ”Αριστοτέλους” (κόστος €1.10, διάρκεια διαδρομής 20′-25′).
• Με ταξί κοστίζει περίπου €10, διάρκεια διαδρομής 10′-15′.

• Με λεωφορείο (#10, #11 or #14, #2/A, #17) – άφιξη στην στάση ”Αντιγονιδών”(κοστίζει €1.10, διάρκεια διαδρομής 7′).
• Με ταξί (κοστίζει περίπου €7).

• Με λεωφορείο από τη δημόσια οδική μεταφορά ΚΤΕΛ Χαλκιδικής & Mediterranean Cosmos: #45A/B – άφιξη στη στάση ”Αλκαζάρ” (κόστος €1.10, διάρκεια διαδρομής 30′)
• Με ταξί (κοστίζει περίπου €10, διάρκεια διαδρομής 10′-15′).

• Απόσταση με τα πόδια: 10′
• Με ταξί (κοστίζει περίπου €5)

Η τοποθεσία μας

The Caravan is located in the heart of the history of Thessaloniki, at an ideal location. Only 2 minutes walk from the nightlife of Thessaloniki, 2 minutes from Aristotelous square and 5 minutes from the seafront and the Port of Thessaloniki. Whether you visit Thessaloniki for business or for vacation, all the main attractions and the city’s places of interest (together with the shopping area) are within only a very few minutes walking distance. One of the main streets of Thessaloniki, Egnatia street, can be seen across the square, without this affecting its quiet corner location. Parking services are provided opposite the Caravan upon request.