The Caravan

Το καραβάνι της πόλης ξεκινά το ταξίδι του

Ένα ταξίδι με σχέδια, ξενύχτια,  απογοητεύσεις μα και συνεργασίες για να βρει το  καραβάνι τον δρόμο του. Ο Αλέξανδρος, ο Χάρης και ο Γιώργος  οι οδηγοί του caravan. Με συνοδηγούς την Ελένη, τον Μίνω και τον Βαγγέλη. Όλοι μαζί διανύσαμε τα δικά μας roadtrip για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου. Και έτσι βάλαμε μπρος τις μηχανές και με  συνοδοιπόρους την Έφη, τον Γιώργο, τον Δημήτρη, την Σαμπρίνα και την Μαρία προχωράμε και βιώνουμε το κάθε λεπτό σε αυτό το ολοζώντανο ταξίδι που μας προσφέρει το thecaravan.

«Σε ένα βανάκι ευρύχωρο, πριν από λίγα χρόνια, πέντε, έξι, δέκα, άτομα Αθήνα Λισσαβώνα.» Έτσι γεννήθηκε η ίδεα. Στην εθνική οδό Βαλένθιας με Σεβίλλη στο νότο της Ισπανίας. Εκεί δημιουργήθηκε το thecaravan.

Το concept απλό . Η φιλοξενεία είναι οι άνθρωποι. Είναι εικόνες και πράγματα που δεν μπορείς να φανταστείς μόνος σου. Είναι οι άνθρωποι.

To the caravan είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Όλα τα στοιχεία που κουβαλάει αυτά τα χρόνια έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο κτίριο και παρουσιάζονται μέσα από την αισθητική του. Μια μίξη σύγχρονών και παλιών στοιχείων με έπιπλα φίλων και γιαγιάδων Πολυθρόνες της γιαγιάς του χάρη ,της θείας του Αλέξανδρου των φίλων του Γιώργου ήρθαν επισκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν στο χώρο. Το κάθε τι έχει μια ζωντανή ιστορία από μόνο του. Μα το πιο σημάντικο οι άνθρωποι.

Το Thecaravan είναι ένας ξενώνας ταξιδευτών, ένα σύγχρονο bed and breakfast στην καρδιά του κέντρου. Ένα τροχόσπιτο με καπέλακι που θέλει να είναι ανοιχτό στους κατοίκους της πόλης προσπαθώντας να μπερδέψει τους ταξιδιώτες με τους ντόπιους ,τους επισκέπτες με τους γείτονες, τους φίλους με τους αγνώστους. Το καραβάνι λοιπόν ήρθε να προσθέσει συνεπιβάτες στο ταξίδι του, στις εικόνες του, στην αύρα του. Και είναι έτοιμο να διαμορθωθεί από όλους εσάς, τους επισκέπτες του.

Γιατί τα πάντα συνεχίσουν από εκεί που ξεκίνησαν. Από ένα παλιό Σεράγιο

YΓ. Το ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ρεμπέλου 1, ανεγέρθηκε το 1929 και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως ένα μικρό σεράγιο. Τα σεράγια ήταν πανδοχεία που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες. Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατοίκηση των ιδιοκτητών του ακινήτου. Το 1998 με απόφαση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης το κτίριο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο ενώ το 2001 ενοικιάστηκε και αποκαταστάθηκε από την Εθνική τράπεζα τόσο στατικά όσο και εξωτερικά ενώ προστέθηκε και ο 4 όροφος του κτιρίου.

Οι Παροχές μας

Διατηρητέο Κτήριο

Δωρεάν Wifi

Ελληνικό Πρωινό

Ενοικίαση Ποδηλάτου

Ιδανικό για τα παιδιά

Υπηρεσία καθαρισμού ρούχων

Δωρεάν Χάρτες

Στο κέντρο της πόλης

Φιλικό στο περιβάλλον

Bar - Cafe (08:00 - 22:00)

Κοντά στο λιμάνι

Χώρος φύλαξης αποσκευών

Πρόσβαση σε email

Βιβλία και Περιοδικά

Ρεσεψιόν (07:00 - 22:00)

Κοντά σε στάση λεωφορείων

Συνέδρια

Κοντά σε στάση τάξι

Κάμερες ασφαλείας

Fax

Πληροφορίες

Θέσεις Πάρκινγκ (κατόπιν συνεννόησης)

Accept Credit Cards

Συνεργατικοί χώροι εργασίας

Close to Train station

Key Access

Πρόσβαση σε εκτυπωτή

Ξεναγήσεις, εκδρομές και μεταφορές

Γιώργος Κουρτίδης

Γιώργος Κουρτίδης

Συνιδρυτής
Χάρης Παππάς

Χάρης Παππάς

Συνιδρυτής
Αλέξανδρος Kαραπατόγλου

Αλέξανδρος Kαραπατόγλου

Συνιδρυτής
Γιώργος Παπαοικονόμου

Γιώργος Παπαοικονόμου

Barista
Δημήτρης Παππάς

Δημήτρης Παππάς

Front Office
Έφη Μωραΐτη

Έφη Μωραΐτη

Front Office

This post is also available in: En