Urban Hotels: η τάση που ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη

Είναι μία διεθνής τάση τα τελευταία χρόνια και η Θεσσαλονίκη την έχει υιοθετήσει. Πρόκειται για τα urban hotels, μικρά ξενοδοχεία, στο κέντρο των πόλεων που εκτός από την εξυπηρέτηση δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αισθητική και στις σύγχρονες ανάγκες για τους επισκέπτες, τουρίστες ή επαγγελματίες, που θέλουν να βρίσκονται στην καρδιά των πόλεων αλλά να έχουν τις ανέσεις των μεγάλων ξενοδοχείων.

Διαμονή στην καρδιά της πόλης

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός urban hotel είναι ότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες κερδίζουν πολύ χρόνο από τις μετακινήσεις τους ώστε να τον αξιοποιήσουν για βόλτα, διασκέδαση, αγορές ή περισσότερες συναντήσεις εάν βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι. Επίσης, οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων μπορούν να το ενημερώσουν επαρκώς για ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη για να εμπλουτίσουν την επίσκεψή τους.

H περίπτωση του «The Caravan Project»

Τρεις φίλοι ξεκίνησαν ένα road trip στην Ευρώπη πριν κάποια χρόνια. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του The Caravan, ενός Bed & Breakfast, όπως ακριβώς το φαντάζονταν οι ίδιοι, έχοντας μείνει σε πολλά αντίστοιχα ξενοδοχεία και hostels του εξωτερικού, στις περιπλανήσεις τους. Η επιλογή του ονόματος, μονόδρομος. Αφενός γιατί η ιδέα γενήθηκε μέσα σε ένα «καραβάνι» φίλων ταξιδιωτών, αφετέρου γιατί στην περιοχή, βρισκόταν παλιά το Καραβάν Σεράι. Τα σεράγια ήταν πανδοχεία που φιλοξενούσαν ταξιδιώτες και ακριβώς αυτό το πνεύμα της παλιάς φιλοξενίας με σύγχρονη ματιά θέλησαν να αναβιώσουν και τα παιδιά του The Caravan. Στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο του 1929, λοιπόν, στην καρδιά της πόλης, δημιουργήθηκαν 13 δωμάτια, ιδανικά διαμορφωμένα για τον επισκέπτη της Θεσσαλονίκης.

Εξερευνήστε περισσότερο τις παροχές και τους χώρους το «The Caravan Project» στην αναλυτική μας παρουσίαση.

Eξερευνώντας το Gatto Perso Luxury Studios Apartments

Το 1926, ένας έμπορος έχτισε ένα αρχοντικό στη Ρωμαϊκή αγορά για να αφήσει προίκα στις τρεις κόρες του. Αφού έγινε κομμάτι της ιστορίας της περιοχής, πέρασε στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών, μιας οικογένειας επίσης με τρεις κόρες, η οποία με πολύ μεράκι το μετέτρεψε σε ένα κουκλίστικο Luxury Apartments Hotel, που υπόσχεται μια ευχάριστη και πολυτελή διαμονή. Τα κύρια αρχιτεκτονικά στοιχεία έχουν διατηρηθεί και έχουν εμπλουτιστεί με μια σύγχρονη ματιά. Η φιλοσοφία του καταλύματος είναι να νιώθετε ότι επιστρέφετε σπίτι. Ένας μικρός κήπος, μαρμάρινα μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπαλκονάκια αληθινά έργα τέχνης, θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη διαμονή. Θα βρίσκεστε στην καρδιά της πόλης με εύκολη πρόσβαση στο πολύβουο κέντρο, όμως θα έχετε την ησυχία της απόκεντρης γειτονιάς.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία και εικόνες για το Gatto Perso στην αναλυτική μας παρουσίαση.

Μερικά από τα ξενοδοχεία της κατηγορίας που ξεχωρίζουν είναι τα Colors, που πραγματικά δημιούργησαν μία νέα αντίληψη για τον όρο των «urban hotels» στη Θεσσαλονίκη. Τα Colors βρίσκονται σε τρία σημεία στην πόλη: το Colors Rooms & Apartments στην περιοχή της Βαλαωρίτου, το Colors Central στα Λαδάδικα και το πιο πρόσφατο Colors Urban Hotel στην Τσιμισκή 15. Μία άλλη πρόταση που ξεχωρίζει στο κέντρο, επίσης και για την αισθητική, είναι το Trilogy House στην Τσιμισκή 97. Σε ένα κτίριο του 1920 έχουν δημιουργηθεί δωμάτια (studios και suites) και ένα lounge ξεχωριστής αισθητικής και με έπιπλα και αντικείμενα διεθνών brands, όπως Vitra, Tom Dixon και Fritz Hansen δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που συνδυάζει το σύγχρονο design με την ιστορική ταυτότητα του κτιρίου.

Τρεις ακόμη προτάσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι το Blue Bottle Boutique Hotel(Επισκόπου Αμβροσίου 16 & Συγγρού), που ξεχωρίζει για την κομψότητά του και για τις επιλογές σε δωμάτια που καλύπτουν τις ανάγκες είτε ενός ταξιδιώτη για επαγγελματικούς λόγους είτε και ολόκληρης οικογένειας. Το Monogram (Ρογκότη 5 & Τσιμισκή) ξεχωρίζει για τη μίνιμαλ διακόσμησή του και για τις επιλογές σε δωμάτια και σουίτες, που δίνουν ξεκάθαρα μια αίσθηση πολυτέλειας. Τέλος το Diamonds Suites (Παγγαίου 3 & Δόξης 8 Λαδάδικα) είναι μια από τις σχετικά πρόσφατες προτάσεις. Διακρινεται για το ιδιαίτερο στυλ και το μοναδικό design του. Η αίσθηση πολυτέλειας και εδώ γίνεται αμέσως αντιληπτή.

2018-04-12T07:36:37+03:00